MEB'e bağlı her derece ve türdeki eğitim kurumlarında görevli yönetici ve öğretmenler, 13-17 Kasım 2023 tarihlerinde yapılacak seminer-meslekî çalışmaları, Öğretmen Bilişim Ağı (ÖBA) üzerinden uzaktan eğitim yöntemiyle yapacaklar.
Kasım seminer döneminde öğretmenlere 15 saat ek ders ücreti ödenecek. Ancak okul yönetimi seminere çalışması için ayrıca ek ders ücreti alamayacak!
13-17 Kasım Mesleki Çalışma Sunumları - ÖBA
Mesleki çalışmalar kapsamında sunumlar canlı (senkron) olarak gerçekleştirilecektir. Söz konusu canlı sunumlar dışında tüm öğretmenler, okul/kurum yöneticilerinin düzenleyeceği çalışma takvimi doğrultusunda ara tatile kadar olan çalışmaları değerlendirmek ve sonrasında yapılacak çalışmaları planlamak için mesleki eğitim faaliyetlerini sürdürecekler.
Öğretmenler 2023 13-17 Kasım ara tatil seminer döneminde ÖBA üzerinden aşağıdaki sunumlar dışında izlemeleri gereken herhangi bir program, konu, video bulunmamaktadır. Sadece ÖBA üzerinden sunumlar izlenecek. Aşağıdaki MEB'in mesleki çalışma resmi yazısında bu durum net olarak belirtilmiş durumda.
Mesleki Çalışma birim amirlerinin (11 Genel Müdürün) konuşmalarından oluşan TEK EĞİTİM (Eğitim uzun olduğu için 6 parçaya bölünmüş. 3 saat 40 dakika) olarak ÖBA üzerinden yapılacaktır. Öba Anasayfada mesleki çalışma olarak gözükür.
13 Kasım 2023 Pazartesi:
Haftalik ders çizelgesi ve çoklu dil modeli - Prof. Dr. Zarife SEÇER Temel Eğitim Genel Müdürü
Eğitimde psikolojik hizmetler- Doç. Dr. Mustafa OTRAR Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü
14 Kasım 2023 Pazartesi:
Ortaöğretim Politikaları- Halil İbrahim TOPÇU - Ortaöğretim Genel Müdürü
Yazılı ve Uygulamalı Sınavlar - Kemal Bülbül- Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürü
15 Kasım 2023 Pazartesi:
Mesleki ve Teknik Eğitimin Kalkınmada Rolü - Ali KARAGÖZ - Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü
Eğitimde Teknoloji Kullanımı - Mustafa CANLI - Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürü
16 Kasım 2023 Pazartesi:
e-Yaygın Kapsamında Yürütülen Çalışmalar - Cengiz METE - Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü
MEB Personel Politikaları - Bülent ÇİFTCİ - Personel Genel Müdürü
Öğretmenlere Yönelik Hizmetler - Ömür Fatih KARAKULLUKÇU - Destek Hizmetleri Genel Müdürü
17 Kasım 2023 Pazartesi:
Temel Eğitim ve Ortaöğretim Kurumlarında Din Eğitimi ve Öğretimi - Dr. Ahmet IŞLEYEN - Din Öğretimi Genel Müdürü
Okul Temelli Mesleki Gelişim - Cevdet VURAL - Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü
ÖBA'ya Giriş için TIKLAYIN
Mesleki çalışma sunumlarının tamamı ÖBA'dan izlenilmeli
Milli Eğitim Bakanlığının birim amirlerinin sunumlarından oluşan eğitimleri, tüm yönetici ve öğretmenler 13 Kasım 2023 Pazartesi gününden itibaren 19 Kasım 2023 Pazar günü saat 23.59'a kadar ÖBA üzerinden tamamlamaları gerekmektedir.
Milli Eğitim Bakanlığının birim amirlerinin sunumlarından oluşan eğitimi tamamlamaları durumunda Kasım 2023 dönemi mesleki çalışmalarını yapmış sayılacaklar ve Millî Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Karar kapsamında ek ders ücretleri ödenecek.
Buna göre;
- Mesleki Çalışmaları tüm yönetici ve öğretmenler seyretmesi gerekmektedir.
- Okul yöneticileri seminer dönemin okulda olacak ve idari görevlerini yapacak. Ayrıca ÖBA üzerinden mesleki çalışmayı da izleyecek.
- Sistem 19 Kasım 2023 saat 23:59’a kadar açık olacak. Daha sonrasıda eğer MEB yeni bir kararla uzatmazda izlenemeyecek.
- Öğretmenler ÖBA üzerinden Mesleki Çalışmaları tamamlamaları halinde 15 saat ek ders ücreti alacaklar.
- Okul müdürüne ve yardımcılarına 13-17 Kasım seminer döneminde sadece idari görevlerinden dolayı ek ders ücreti ödenecek.
ÖBA'ya Giriş için TIKLAYIN
ZEKİHABER.COM