SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

zekihaber.com

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa » HABER » Pew Research Center Açıkladı: 2100’de En Kalabalık Din Hangisi Olacak?

Pew Research Center Açıkladı: 2100’de En Kalabalık Din Hangisi Olacak?

Yayınlanma:
Pew Research Center Açıkladı: 2100’de En Kalabalık Din Hangisi Olacak?

Pew Research Center’ın 2100 yılı projeksiyonuna göre mevcut demografik eğilimler devam ederse yüzyıl sonunda dünyanın en kalabalık dini İslam olacak. Listede Hinduizm ve Hristiyanlık ilk üçte yer alıyor.

Küresel nüfus artışı, doğum oranları ve bölgesel demografik değişimler, dinlerin geleceğine ilişkin tahminleri yeniden gündeme taşıdı. ABD merkezli Pew Research Center, 2100 yılına yönelik inanç gruplarının nüfus projeksiyonlarını paylaştı.

İLK SIRADA İSLAM YER ALIYOR

Araştırmaya göre, mevcut eğilimlerin sürmesi halinde 2100 yılında İslam’ın dünya genelinde 3,91 milyar mensuba ulaşması bekleniyor. Bu rakam, İslam’ı yüzyıl sonunda en kalabalık din konumuna taşıyor.

İslam’ı 3,78 milyar ile Hinduizm, 3,1 milyar ile Hristiyanlık izliyor.

DİĞER İNANÇ GRUPLARININ TAHMİNİ NÜFUSU

Projeksiyona göre 2100 yılında ateist ya da herhangi bir dine bağlı olmadığını belirtenlerin sayısının 1,09 milyara ulaşacağı öngörülüyor. Deistlerin 224,2 milyon, Yahudilerin ise 19,6 milyon seviyesinde olacağı tahmin ediliyor.

Araştırma, doğum oranları, yaş dağılımı, göç hareketleri ve bölgesel demografik yapılar gibi kriterler temel alınarak hazırlandı.

UZMANLAR NE DİYOR?

Uzmanlar, bu tür uzun vadeli projeksiyonların mevcut eğilimler üzerinden hesaplandığını ve ekonomik, siyasi ya da sosyal gelişmelere bağlı olarak değişebileceğini vurguluyor. Küresel göç dalgaları ve eğitim seviyesindeki artış gibi faktörlerin, inanç dağılımı üzerinde etkili olabileceği belirtiliyor.

2100 YILI TAHMİNİ DİNİ NÜFUS LİSTESİ

İslam – 3,91 milyar

Hinduizm – 3,78 milyar

Hristiyanlık – 3,1 milyar

Ateist / Dini Bağlantısı Olmayanlar – 1,09 milyar

Deist – 224,2 milyon

Yahudilik – 19,6 milyon

Kaynak: Haber Merkezi

 

 

İlgili Haberler

Netanyahu’dan Çarpıcı İddia: “Hamaney Ölmüş Olabilir”
HABER
Şubat 28, 2026
Netanyahu’dan Çarpıcı İddia: “Hamaney Ölmüş Olabilir”

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İran’a yönelik saldırılar kapsamında İran dini lideri Ali Hamaney’in konutunun imha edildiğini açıkladı. Netanyahu, “Ölmüş olabilir” derken, İsrail basını Hamaney’in öldüğünün doğrulandığını iddia etti. İran cephesi ise iddiaları yalanladı. Orta Doğu’da ABD–İsrail–İran hattında tırmanan gerilim yeni bir boyuta taşındı. Binyamin Netanyahu, İran’a yönelik operasyonların sürdüğünü belirterek dikkat çeken açıklamalarda bulundu. “KONUTUNU […]