AÖF Çevrimiçi(Online) Dönem Sonu Sınavı Açık Uçlu Soru Örnekleri

Açıköğretim Fakültesi AÖF çevrimiçi(online) dönem sonu sınavı açık uçlu soru sorulacak dersler ve soru örneklerine aşağıdan ulaşabilirsiniz.

AÖF Çevrimiçi(Online) Dönem Sonu Sınavı Açık Uçlu Soru Örnekleri

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi, 2020-2021 yılı güz dönemi AÖF çevrimiçi(Online) dönem sonu sınavı açık uçlu soru örneklerini ve açık uçlu soru sorulacak dersler ve o derslerin ait olduğu bölümlerin listesi de yayımlandı.

Açıköğretim Fakültesi Dekanlığı, 1.Yarıyıl dersleri ve 5.Yarıyıl Fark Dersleri için 16-17-18 Ocak 2021 3, 5 ve 7. Yarıyıl Dersleri için 23-24-25 Ocak 2021 tarihlerinde çevrimiçi(online) ortamlarda yapılacağını açıkladı.

Sınav süresi ve soru sayısı

AÖF online sınavda her ders için 30 soru ve 40 dakika süre olacaktır.

Ocak'ta yapılacak sınava esinav.anadolu.edu.tr adresi üzerinden e-devlet şifreniz ya da öğrenci şifrenizle giriş yapılabilecek.

Sınavla ilgili temel husulardan bazıları

Sınavlar kişiye özel olarak oluşturulmaktadır. Öğrenciler, sınav esnasında yalnız bulunmak ve soruları herhangi bir öğrenme kaynağından ya da herhangi bir kişiden destek almadan bireysel olarak cevaplamakla yükümlüdür.

Sınav başladıktan sonra aktif oturum içinde soruyu görme, sonraki soruya geçme gibi normal sınav akış işlemleri dışında; tarayıcıyı kapatma, sayfayı yenileme, sayfada geri tuşuna basma, tam ekrandan çıkma gibi herhangi bir işlemin yapılması anormal aktivite olarak değerlendirilir. Sınav sisteminde anormal aktivite tespit edildiğinde öğrenciye uyarı verilebilir. İşlemin tekrarlanması durumunda öğrencinin sınavı sonlandırılabilir.

Sınavda Uygulanacak Kurallara aykırı hareket edilmesi, anormal aktivitelerin tespit edilmesi, öğrenciden kaynaklanan teknik sorunlar ve benzeri nedenlerle sınavın tamamlanamamasının sorumluluğu öğrenciye aittir.

Sınavda 17 lisans programımızda şu  listede yer alan derslerden çoktan seçmeli soruların yanında kısa ve uzun cevaplı açık uçlu sorular da sorulacaktır. 

AÖF Açık uçlu soru sorulacak dersler ve bölümler

Online(çevrimiçi) sınavda 17 lisans bölümde aşağıdaki derslerden çoktan seçmeli(test) soruların yanında kısa ve uzun cevaplı açık uçlu sorular da sorulacaktır: 

DERS ADI BÖLÜM

CUMHURİYET DÖNEMİ TÜRK NESRİ

TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI
DEVLET BORÇLARI MALİYE
ENDÜSTRİ İLİŞKİLERİ ÇALIŞMA EKONOMİSİ VE ENDÜSTRİ İLİŞKİLERİ
ESTETİK VE SANAT FELSEFESİ FELSEFE
FİNANSAL EKONOMİ İKTİSAT
GÖÇMEN VE SIĞINMACILARLA SOSYAL HİZMET SOSYAL HİZMET
HAVACILIK EMNİYETİ HAVACILIK YÖNETİMİ
İNTERNET VE WEB PROGRAMLAMA YÖNETİM BİLİŞİM SİSTEMLERİ
İŞLETMELERDE SOSYAL SORUMLULUK VE ETİK İŞLETME
İŞLETMELERDE SOSYAL SORUMLULUK VE ETİK TURİZM İŞLETMECİLİĞİ
KENTLEŞME VE KONUT POLİTİKALARI SİYASET BİLİMİ VE KAMU YÖNETİMİ
KURUM KÜLTÜRÜ HALKLA İLİŞKİLER VE REKLAMCILIK
SAĞLIK KURUMLARINDA MALİYET MUHASEBESİ SAĞLIK YÖNETİMİ
TÜRKİYE'DE SOSYOLOJİ SOSYOLOJİ
ULAŞTIRMA SİSTEMLERİ VE YÖNETİMİ ULUSLARARASI TİCARET VE LOJİSTİK
ULUSLARARASI HUKUK I ULUSLARARASI İLİŞKİLER
YAKINÇAĞ AVRUPA TARİHİ TARİH

Açık uçlu soru sorulacak derslerin listesini indirmek için tıklayınız 

AÖF Çevrimiçi(Online) Dönem Sonu Sınavı Açık Uçlu Soru Örnekleri

Kısa Cevaplı Soru Örnekleri

Soru 1. Kısa vadeli fon arz ve talebinin karşılaştığı piyasalara ------- adı verilir.
Cevap 1: para piyasaları

Soru 2. “Üzerinde yazılı olan değer” olarak tanımlanan hisse senedi değerine ne ad verilir?
Cevap 2: Nominal değer/itibari değer

Soru 3. ------- Kongresi, Napoleon ordularının yenilmesinden sonra 1814’te Avrupa’da barış ve yeni bir düzen kurmak amacıyla Avusturya, Rusya, İngiltere ve Prusya devletleri temsilcileri arasında gerçekleştirilmiştir.
Cevap 3:Viyana

Soru 4. Arapça, Farsça kelime ve tamlamaları, bol secileri, uzun cümleleri ile divan şiiri etkisinde kalan, halk dilinden uzak nesir türüne ------- adı verilir.
Cevap 4: süslü nesir

Soru 5. Hikâyelerinde ironiyi öne çıkaran, aynı zamanda şâir ve romancı olan, eserlerinde sosyal eleştiri ile mizahı birleştiren, özellikle “Hababam Sınıfı” romanıyla ün kazanan yazar kimdir?
Cevap 5: Rıfat ILGAZ

Uzun Cevaplı Soru Örnekleri

Soru 1. Nominal ve reel faiz oranı kavramlarını açıklayınız.
Cevap 1: Nominal Faiz oranı, piyasada faiz düzeyinin oluşmasını sağlayan faktörlere (fon arz ve talebi) bağlı olarak belirlenen, cari yani o andaki faiz oranıdır. Reel Faiz oranı, nominal faizin enflasyonla ilişkilendirilmiş şeklidir. Yani, beklenen enflasyona göre düzeltilmiş faiz oranıdır. Nominal faiz oranından beklenen enflasyonun arındırılmasıyla bulunur.

Soru 2. Hikâye/Öykü türünün temel özelliklerini yazınız.
Cevap 2:

-    Gerçek ya da gerçeğe uygun olgu, olay ve durumlar anlatılır.

-    Düşündürmekten çok estetik zevk kazandırmayı amaçlar.

-    Sade bir olay örgüsüne sahiptir.

-    Nesir şeklinde kaleme alınır.

-    Kısa yazılardır.

Soru 3: Otel işletmelerinde ön büro bölümünü oluşturan alt bölümleri sıralayarak birer cümle ile açıklayınız.

Cevap 3:

Rezervasyon: Otel rezervasyonlarının telefon, faks ya da e-posta ile alındığı ve otelin gelecekteki rezervasyonlarının takip edildiği bölümdür.

Resepsiyon: Otelin lobisinde merkezi bir yerde konumlandırılan resepsiyon, müşterilerin otele geldiklerinde karşılandıkları, kayıtlarının yapıldığı ve hesapların izlendiği bölümdür.

Ön kasa(Kasiyer): Resepsiyondaki tüm parasal işlemlerin yürütülmesinden sorumlu bölümdür.

Gece Denetçisi: Müşteri hesaplarının ve kayıtlarının doğru tutulup tutulmadığını inceleyen, finansal verilerle ilgili raporlar hazırlayan ve müşteri harcamalarını takip eden bölümdür.

Santral: Telefonların yanıtlanması ve aramaların ilgili kişilere aktarılması, uyandırmaların yapılması ve müşteri taleplerinin yanıtlanmasından sorumlu bölümdür.


 

Güncelleme Tarihi: 06 Ocak 2021, 23:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER