MEB, en kısa sürede, mutlaka tüm okulların dayanıklılık testini yapmalı, testi olumsuz çıkan okullarda eğitim öğretime, testi geçen devlet okul binalarında yada diğer devlet binalarında, gerekirse özel mülke ait olan binalarda geçici olarak da olsa devam etmeli. Bu konuda eğitim sendikaları, öğretmenler ve veliler gereken adımları atmalı.Allah korusun yarın çok geç olabilir! Depremden sonra değil deprem olmadan toplum olarak birleşerek gereken çalışmaları yapmalıyız.
Bunun için,tekli eğitim öğretim yerine ikili öğretime geçilebilir tüm okullarda.Örneğin A okulunun binası depreme dayanıklı, B okulunun binası dayanıklı değilse, B okulunun binası yenileninceye kadar A binasında, A okulu sabah yada öğlen, diğer vakitte B okulu eğitime devam edebilir. Formül bu kadar basit!
Bazı illerde bir çok okul için depreme dayanıklılık testi yapılmış olsa da hala bazı okullarımızda depreme dayanıklılık testi yapılmamış olabilir.
Testi geçemeyen okullar durumuna göre depreme karşı güçlendirilir yada yıkılarak daha sağlam binalar yapılabilir.
DEPREM KONUSUNDA OLMADAN ÖNCE DUYARLI OLMAK ÇOK ÇOK ÖNEMLİ!....
KİMSE, ALLAH KORUSUN, ASRIN FELAKETİ DEDİĞİMİZ 10 İLİ YIKAN DEPREM GİBİ YADA DAHA BÜYÜK BİR DEPREMİN OLAMAYACAĞI GARANTİSİNİ VEREMEZ!
BU KONUDA EMİNİM HALKIMIZ DA GEREKİRSE BAĞIŞLARLARI İLE, DEPREM SONRASI OLDUĞU GİBİ, DEVLETİMİZE DESTEK OLACAKTIR.
DEVLETİMİZ VE HALKIMIZ GÜÇLÜ!
YETERKİ ORGANİZE OLUP BAŞARMAK İÇİN HAREKETE GEÇELİM!
17 Kasım 2011 tarihli haber3.com da yer alan Kahta ile ilgili Eğitim Bir-Sen'in haberini aynen paylaşıyoruz. Tabi bu haberden sonra Kahta'da okullarda çalışma yapıldı mı yapılmadı mı, bilmiyoruz.
"Kahta Eğitim-Bir-Sen Temsilciliği Kahta'daki okulların depreme dayanıklı olup olmadığının araştırılmasını, bu konuda okulların incelenmesini istedi.
Eğitim-Bir-Sen Kahta İlçe Başkanı İbrahim Halil Tünçmen, konu ile ilgili yaptığı açıklamada şunları dile getirdi:"İlçemizde Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı yaklaşık 140 okul ve kurum binası bulunmaktadır. Bazı okul binalarının depreme dayanıklılığı konusunda ciddi endişeler taşımaktayız. Bu okul ve kurumların binalarının depreme dayanıklılığı için inceleme yapılmasını talep ediyoruz. Özellikle okul binalarının zaman geçirilmeden tetkiklerinin yapılıp; risk altındaki okul binaları için acilen tedbir alınmasını istiyoruz. Zaman ve mekan gözetmeden hayatımızın bir parçası haline gelen depremin ne zaman ve nerede karşımıza çıkacağını bilemiyoruz. Belki de bu açıklamayı yaparken depremle karşı karşıya kalırız. Olası bir deprem karşısında geleceğimizin teminatı dediğimiz çocuklarımızın eğitim gördüğü okul binalarının en korunaklı yerler olması gerektiğini düşünüyoruz. Öğrencilerimizin okulda bulunduğu bir zamanda meydana gelebilecek bir depremde geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı kaybetme ihtimali bile kanımızı donduruyor. İlçemizde birçok okulun depreme dayanıklı olmadığını düşünüyoruz. Hem ilçe merkezindeki hem de köylerimizdeki okulların depreme dayanıklılık testlerinin bir an önce yapılarak gerekli tedbirlerin alınması büyük faciaların yaşanmasını önleyecektir. Ülkemizin farklı bölgelerinde yaşanan deprem felaketinin ve can kaybının bir daha yaşanmamasını diliyoruz" dedi."
Bu haberde de görüldüğü gibi eğitim sendikaları okulların depreme dayanıklılık testinin yapılması için girişimde bulunmalı. Öğretmenler ve veliler bu konuda duyarlı olmalı.
Tüm il ve ilçeler için aşağıdaki şekilde haber duymak istiyoruz
Kahramankazan'da okullarda deprem dayanıklılık testi yapıldı
Ankara'nın Kahramankazan ilçesindeki okullarda depreme karşı güçlendirme, bakım ve onarım çalışması yapıldı.Ankara'nın Kahramankazan ilçesindeki okullarda depreme karşı güçlendirme, bakım ve onarım çalışması yapıldı.
İlçedeki eğitim kurumlarında yapılan deprem dayanıklılık testi sonucu Kahramankazan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile İbrahim Bitik İlkokulu A Blokunun yıkım kararı alındı.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada Kahramankazan'ın yeni bir ilçe olması nedeniyle eğitim öğretim yapılan binaların genelde deprem yönetmeliğinden sonra imal edildiğini, güvenlik anlamında ciddi bir sıkıntı bulunmadığını söyledi.
İlçedeki bütün eğitim kurumlarının depreme karşı dayanıklılık testinden geçirildiğini belirten Yıldırım, "Fatih Mahallesi'nde 16 derslikli eğitim uygulama okulu ve 8 derslikli anaokulu ile Akıncı Mahallesi'nde 32 derslikli ortaokul Bakanlığımızın yatırım programına alınmıştır. Bütün bu yatırımların ilçemize gelmesinde, kendisi de bir eğitimci olan Belediye Başkanımız Serhat Oğuz'un önemli bir katkısı olmuştur." diye konuştu. (haberturk.com- 27 Kasım 2022 tarihli haberi)